Tur til Svendborg

Tur til Svendborg.

Søndag den 26. august var 24 medlemmer på tur til Svendborg Havn, hvor vi fik en guidet tur af oplevelseskonsulent, forfatter og journalist Anita Lillevang, som fortalte nogle fine historier om kvinderne bag de sømænd, skibsredere, m.m., som var en del af Svendborg havn. Turen gik videre ud til Frederiksøen, hvor der er en masse aktiviteter, reparationsværft, skibsbyggere, restauranter, udstillinger, minigolfbane og meget andet.

Da Anita sluttede turen af, fortalte hun, at hun kom meget til Bornholm og boede hos venner rundt på øen, og at hun havde skrevet en krimi, som hedder "Den gale mand fra Arnsted", som foregår under folkemødet. Måske har nogle af jer læst den?

Efter turen på havnen gik turen ud til Rita og Erik Piil, som bor direkte ud til Svendborgsund med en fantastisk udsigt. På skråningen ned mod vandkanten var der bygget en grotte, hvor vi nød eftermiddagskaffen, medens færgerne til Ærø og de andre småøer sejlede frem og tilbage.

Senere tændte vi op i grillen, hvor medlemmerne grillede deres medbragte kød, medens bestyrelsen havde sørget for tilbehøret til kødet.

Vi sluttede dagen af med at synge nogle sange fra Klippeøens sange, medens skumringen begyndte at falde på nede i grotten. En dejlig dag var ved at få ende.

Vi siger tusind tak til Erik og Rita Piil, fordi de ville åbne deres hjem for os.

Hjemstavnsforeningen Bornholmer-klubben Fyn af 1982