Lækre sild

Lækre sild!

30 mennesker havde meldt sig til rundvisning hos Tenax Sild i Nyborg den 6. september, og vi fik en meget interessant aften. Vi blev modtaget af ejerne, Michael og Dorrit Pedersen, som startede med at fortælle om virksomheden, som Michaels far startede i 1987. Man kunne mærke, at de går meget op i både kvaliteten af den sild, de arbejder med, i medarbejdernes ve og vel, miljø mm.

Derefter viste Michael os rundt på fabrikken, vi så bl.a. laboratoriet, diverse produktionslokaler, hvor sildene bliver håndflået og puttet i glas, hvor der fx blev stegt fiskefrikadeller, lagerrum, krydderirum, kølerum mm., og hele tiden indviede Michael os i sildeproduktionens hemmeligheder. Det var rigtigt interessant, og vi fik virkelig meget at vide, som vi aldrig havde skænket en tanke. Fx går meget af Michaels tid med at studere valutakurser, da kursen betyder meget, når man køber tonsvis af sild eller sukker på en gang.

Efter rundvisningen diskede Dorrit op med det store sildebord, hvor vi kunne smage en del af Tenax Silds produkter såsom forskellige sild på glas, stegte sild i eddike og fiskefrikadeller. Øl og snaps manglede heller ikke. Mange af produkterne sælges under navnet Fiskemandens sild i diverse supermarkeder. Også under spisningen fortalte ejerne videre om virksomheden, men efter en kop kaffe og småkager måtte vi tage afsked efter en rigtig god aften.
Stor tak til Michael og Dorrit for en dejlig aften, hvor vi rigtig fik udvidet vores horisont.

Hjemstavnsforeningen Bornholmer-klubben Fyn af 1982