Sensommerfesten 2019

Barndomsminder og grill

udflugt hest

"Nej, sådan en havde jeg også som barn", "Se den der, den er ligesom den jeg legede med", "Sådan en havde min mor også" og lignende udbrud hørte vi konstant, da vi den 1. september var på besøg på Hverdagsmuseet Hestehavegård ved Årslev.Alle 25 deltagere var meget imponerede over den store samling, som ejerne af Hverdagsmuseet, Else Marie og Peter, havde skrabet sammen gennem årene.

Vi startede med kaffe med både hjemmebagte boller, kringle og lagkage, inden Else Marie fortalte om sin familie og om museet, som er Else Maries barndomshjem. Der var allerede rigtig mange gamle ting på gården, da parret overtog den, men siden er der kommet mange ting til, og efterhånden kom der interesse udefra, så på et tidspunkt besluttede de at åbne gården som et museum. Dejligt for os og alle andre besøgende, for det var en stor oplevelse, især fordi vi måtte åbne alle skuffer og skabe og ikke kun kigge, men røre ved tingene, hvilket vi rigtigt benyttede os af.
Der er en historie bag alle genstande, og nogle af dem fortalte Else-Marie om, mens man kunne læse sig frem til andre. Mange af historierne ligger også på museets hjemmeside.

Efter at vi havde været rundt i de mange rum, sad vi på gårdspladsen og hyggede os med lidt at drikke, mens der blev tændt op i grillen. Derefter rykkede vi indendørs, hvor et bord bugnede af bestyrelsens hjemmelavede salater, brød, kartoffelsalat, og så blev der ellers spist til den store guldmedalje, mens snakken gik. Da alle havde fået tygget af munden, fandt vi sangbogen frem og fik prøvet, hvordan det stod til med at læse bornholmsk, og Else-Marie og Peter var helt imponerede af den gode stemning. Vi fik sagt pænt farvel og tak, og mon ikke mange af os vil kigge derud en anden gang?

Hjemstavnsforeningen Bornholmer-klubben Fyn af 1982