Ypperlig papirkunst

Søndag den 23. april havde vi besøg af Brian Christensen, som fortalte om Sabber og om sin bog ”Sabber – en original papirklipper”. I øvrigt en god titel på bogen, for samtidig med, at Sabber var en original papirklipper, var han også selv lidt af en original.
Vi har to gange, i 1987 og i 1993, haft besøg af Sabber, hvor han sad og klippede for os, samtidig med, at han fortalte diverse historier, men også de, der ikke var til stede dengang, føler efter Brians Christensens fortælling, at de kender Sabber ret godt. Ellers kunne man erhverve sig bogen denne eftermiddag, og så havde man læsning til nogle dage, for det er et digert værk, Brian Christensen har begået. Se evt. omtalen af bogen i Klippeøen nr. 6, 2022.
Brian Christensen fortalte en del anekdoter om Sabber, som han havde fået af mange af de mennesker, han havde talt med i forbindelse med sit arbejde med bogen. Mennesker, som havde kendt Sabber på den ene eller den anden måde. Vi fik også hørt om hans barndom, hans koner og kærester, hans hjem i Østerlars, hans udstillinger, hans katte og påfugle, jobs og meget mere.
Rigtig mange bornholmere kender Sabber og hans papirklip, da disse klip ofte blev brugt som gave ved fødselsdage eller jubilæer. Sabber fik så oplyst forskellige ting om den person, der skulle have gaven, og klippede så dette ind i sit værk. Også mange firmaer, banker mm har eksempler på hans klip hængende.
Sabber sad også en overgang og klippede i Tivoli, og han forsøgte troligt at leve af sin papirkunst, men det lykkedes ikke rigtigt, selv om han udstillede i mange forskellige lande, bl.a. i Rom side om side med H.C. Andersen.
Det blev en hyggelig og oplysende eftermiddag med kaffe med hjemmebag i pausen, og de fleste gik hjem med et smil om munden efter at have hørt mange humoristiske historier om Sabber.

Hjemstavnsforeningen Bornholmer-klubben Fyn af 1982