Julefrokost 2023: Afbud på afbud

Afbud på afbud.
Hele 8 afbud fik vi, inden vi fik begyndt på vores julefrokost den 3. december, mest pga. sygdom, men også snevejret spillede ind. Ærgerligt, men så var der i hvert fald nok mad til os andre. Så vi mæskede os i forskellige slags sild, sildesalat, ribbensteg, æbleflæsk, og hvad der ellers hører til en god julefrokost. Alt var tilberedt af de af vores medlemmer, der havde tilbudt at være behjælpelige. Der var også god afsætning på diverse Svanekeøl og Bornholmersnaps.
Traditionen tro blev der også gået om juletræet og sunget, der blev klaget over overfyldte maver, der blev delt gaver ud, der blev drukket kaffe med hjemmebagte småkager og klejner, der blev hyggesnakket, og der blev solgt lotteri med fine præmier, bl.a. en masse juledekorationer fremstillet af bestyrelsen med påhæng.
Hen under aften blev der så takket af med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår og på gensyn i 2024.

Fremstilling af juledekorationer.
Hvert år til julefrokosten har vi et lotteri med forskellige gevinster, bl.a. vin, Svanekeøl, juleting og så mellem 20 og 30 juledekorationer. De fleste af vore medlemmer ved godt, at dekorationerne er lavet af bestyrelsen med påhæng, men faktisk bruger vi hvert år ½ dag på at fremstille dem (og hygge os). Vi mødes hvert år på skift hos hinanden (hos dem, der har plads) et par dage før frokosten, ja, i forvejen har vi jo været ude og skaffe gran, diverse pynt, mos, lys og træplader. Vi mødes så til eftermiddagskaffe, hvorefter mændene går i gang med at klippe gran i mindre stykker, mens pigerne fremstiller dekorationer. Jeg forsøger mig også altid med en dekoration, men det er ikke altid, pigerne godtager den. Som regel foregår fremstillingen i et køkken, og snart flyder der overalt med ler, gran, kogler og hvad ved jeg, som vi mænd så må feje op til sidst.
Som afslutning serverer værten altid en gang suppe, og vi får en hyggelig snak, og så er der pludselig gået en halv dag. Ja, sådan noget laver vi altså også i bestyrelsen. Finn.

Hjemstavnsforeningen Bornholmer-klubben Fyn af 1982