Odense Bunkermuseum

Odense Bunkermuseum

22 medlemmer havde meldt sig til et besøg i Odense Bunkermuseum den 12. april, og mange fik sig en positiv overraskelse ud af besøget. De færreste var nemlig klar over, at der i Odense lå en sådan bunker og slet ikke, at den var så stor (450 kvm.), eller at den indeholdt så meget. Bunkeren fungerer som koldkrigsmuseum med fokus på Civilforsvaret og det civile beredskab

Bunkeren husede tidligere Odense Kommunes kommandocentral, hvor der var plads til borgmesteren, forsyningschefer, Civilforsvar og politi i en krise eller krigssituation. Den havde en kapacitet på op til 70 ansatte. Bunkeren blev udvidet i 1990 og var i funktion indtil 2008.

Museet drives af frivillige kræfter, og det var således to frivillige, Peter og Jesper, der viste os rundt på 2 hold. Det blev en meget interessant aften, hvor vi kiggede på diverse udstillinger og fik fortalt, hvordan det hele fungerede.

Efter rundvisningen var det dejligt med lidt smørrebrød og en øl eller vand, inden vi tog afsked med museet og hinanden.

 

Hjemstavnsforeningen Bornholmer-klubben Fyn af 1982