En førders bekendelser

En førders bekendelser.

Den 13. oktober mødte 25 medlemmer frem vor at lære et af vore egne medlemmer lidt nærmere at kende. Vi havde nemlig fået Palle Dahl til at fortælle om sit liv som journalist på Bornholm.

Vi startede med vores slagsang og en omgang Tapas, som gjorde det ud for frokost, og derefter gik Palle i gang med at fortælle. Han havde allieret sig med Bjarne Rohde, som stod klar ved computeren med diverse billeder og lydindslag. Palle fortalte levende om sine år på Bornholm, dels ved Bornholms Radio og dels på dagbladet Bornholmeren. Begge dele havde givet ham gode og spændende oplevelser, hvilket hans billed- og lydmateriale også viste. Især hans afspilning af en radioudsendelse fra 1987 , hvor det var snestorm, og hvor 3 Nexøfiskere nær var omkommet, gjorde indtryk. Det var en direkte udsendelse, hvor Palle sad som speaker og løbende fik nyheder om kutteren og fiskernes redning, som han så skulle videregive til lytterne. Det var meget spændende, da der nok ikke var så mange af os, der havde hørt udsendelsen, eftersom de fleste af os nok var rejst fra Bornholm på det tidspunkt.

Palle har i sit liv som journalist prøvet lidt af hvert lige fra at producere radioudsendelser til landsdækkende radio til at være redaktør af Brancheorganisationen for danske erhvervsgartneriers blad. Men hans år på Bornholm fra 1976 til 1988, dog med en afstikker til Fyn ind imellem, står for ham som nogle rigtig gode år, og han vender trofast tilbage til øen på ferie hvert år.

I en pause under Palles fortælling blev der serveret kaffe og kage, og efter Palles fortælling blev der også tid til lidt sang, inden formand Finn takkede af ved at forære Palle og hans kone Kirsten lidt godt til ganen som tak for hans fornøjelige foredrag.

Hjemstavnsforeningen Bornholmer-klubben Fyn af 1982